مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

فرآیندهای تولید ماکارونی
اكسترودر کردن ماکارونی
خشك كردن ماکارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

 

 

 

چکیده:

اسپاگتی از اختلاط آرد گندم و گلوتن و بتاکاروتن و آرد سویا چربی گرفته در 3 سطح 0%، 10% و 20 تحت اتخاذ 3 سطح دمای اکسترودر (35 و 50 درجه سانتی گراد و دمای پایین 55 درجه) تهیه شد و توسط 2 سیستم خشک کن دما بالا (ماکزیمم 90 درجه سانتی گراد برای 6 ساعت) و دما پایین (ماکزیمم 55 درجه برای 18 ساعت) خشک شد.

 

خصوصیات کیفی پخت ماکارونی شامل: وزن پس از پخت و میزان مواد جامد موجود در آب پخت و سفتی بافت پس از پخت و خصوصیات ظاهری قبل و بعد از پخت ارزیابی و اندازه گیری شد. در این تحقیق میزان پروتئین به عنوان یک متغیر مهم و ارزشمند در کیفیت و تغذیه مورد سنجش قرار گرفت. استپاگتی ها پس از تهیه توسط گروه های ارزیاب (پانلیست های آموزش دیده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ارزیابی حسی ویژگی هایی مانند: چسبندگی، سفتی، قابلیت جویدن، رنگ و طعم ارزیابی شد. به منظور بررسی و بهبود خصوصیات کیفی اثر گزانتان گام در 2 سطح 2/0% و 4/0% مورد ارزیابی قرار گرفت و اثرات آن بر کیفیت پخت ماکارونی پس از اعمال دمای 35 درجه سانتی گراد برای دمای اکسترودر و 55 درجه سانتی گراد برای دمای خشک کردن ارزیابی شد و در نهایت توسط گروه پانلیست آموزش دیده ارزیابی شد. 

 

نتایج نشان داد افرایش میزان آرد سویا در فرمولاسیون باعث سفتی بافت شده و میزان وزن پس از پخت را کاهش می دهد ولی میزان مواد جامد موجود در آب پخت را افزایش داد. با افزایش میزان آرد سویا به 20 % میزان پروتئین از 11% به 7/16% افزایش یافت. با افزایش دمای خشک کردن میزان سفتی بافت پس از پخت افزایش ولی میزان وزن پس از پخت و لعاب  کاهش یافت. با افزایش دمای اکسترودر میزان لعاب و میزان سفتی افزایش داشت ولی میزان وزن پخت کاهش داشت. گزانتان گام باعث بهبود میزان لعاب و وزن پس از پخت شد ولی بر سفتی اثر معنی داری نداشت ولی با ایجاد احساس کاذب قابلیت پذیرش مصرف کننده را در سفتی و قابلیت جویدن افزایش داد.

 

پس از آنالیز آماری و بررسی آماری نتایج فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی مشخص شد  جهت بالابردن کیفیت پخت و ارزش تغذیه ای دمای اکسترودر 35 درجه سانتیگراد و دمای خشک کردن 55 درجه سانتی گراد و میزان آرد سویا 20% و گزانتان گام 4/0 % بهترین تیمار خواهد بود.

 

 

 

 

کلمات کلیدی:

اسپاگتی

میزان آرد سویا

دمای اکسترودر

دمای خشک کردن

گزانتان گام

خصوصیات کیفی

ماكارونی

 

 

 

 

فهرست:

چکیده………………………………………………………………………………………………………………1

فصل اول- مقدمه

1-1 هدف……………………………………………………………………………………………………………2

1-2 مقدمه و تاریخچه………………………………………………………………………………………..4

1-3 تاریخچه ماکارونی در ایران……………………………………………………………………………5

1-3-1 میزان مصرف ماکارونی………………………………………………………………………………….5

1-4 مروری بر مقالات پیشین…………………………………………………………………………………..6

 

فصل دوم

2-1 مواد اولیه برای تولید ماکارونی…………………………………………………………………………..13

2-1-1 ویژگی، ساختار و ترکیب دانه غله و گندم…………………………………………………………13

2-1-2 منشأ غلات………………………………………………………………………………………………..13

2-1-3 گندم………………………………………………………………………………………………………..14

2-1-4 گندم مخصوص محصولات خمیری………………………………………………………………..14

2-1-5 گندم مخصوص کیک و شیرینی…………………………………………………………………….14

2-1-6 گندم مخصوص نان…………………………………………………………………………………….14

2-1-7 گندم چند منظوره……………………………………………………………………………………….15

2-1-8 گندم مخصوص دام و طیور……………………………………………………………………………15

2-1-9 دروم……………………………………………………………………………………………………….15

2-1-10 ساختمان دانه گندم…………………………………………………………………………………………16

2-1-11 سمولینا و فارینا……………………………………………………………………………………….17

2-1-12 عوامل موثر در آرد مصرفی برای ماکارونی……………………………………………………..19

2-2 مواد افزودنی در تولید ماکارونی………………………………………………………………………..21

2-2-1 تخم مرغ………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2 سویا……………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2-1 کشت سویا…………………………………………………………………………………………..21

2-2-2-2 فرآورده های سویا……………………………………………………………………………………25

2-2-2-3 آرد سویا و تولید……………………………………………………………………………………….25

2-2-2-4 مراحل تهیه ارد سویا……………………………………………………………………………….26

2-2-2-5 کاربرد آرد سویا در صنایع غذایی……………………………………………………………….29

2-2-2-6 ارزش سلامتی بخش سویا………………………………………………………………………..32

 

فصل سوم

3-1 تکنولوژی تولید………………………………………………………………………………………………34

3-1-1 تولید مرحله ای…………………………………………………………………………………………….34

3-1-2 تولید مداوم……………………………………………………………………………………………….35

3-2 تولید خمیر…………………………………………………………………………………………………..38

3-3 عوامل موثر در اکسترودر……………………………………………………………………………………38

3-4 خشک کردن………………………………………………………………………………………………..39

3-4-1 تئوری خشک کردن…………………………………………………………………………………………40

 

فصل چهارم

4-1 مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………45

4-2 روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………..47

4-3 جامعه آماری و نمونه برداری………………………………………………………………………………47

4-4 مقدار نمونه ها………………………………………………………………………………………………47

4-5 محل اجرا تحقیق……………………………………………………………………………………………47

4-6 نحوه اجرای تحقیق…………………………………………………………………………………………..47

4-7 آزمایش ها……………………………………………………………………………………………………49

4-8 اندازه گیری سفتی بافت………………………………………………………………………………………….51

4-9 اندازه گیری رنگ محصول……………………………………………………………………………….51

4-10 اندازه گیری خاکستر………………………………………………………………………………………52

4-11 اندازه گیری میزان لعاب مواد جامد در آب پخت…………………………………………………53

4-12 اندازه گیری رطوبت……………………………………………………………………………………..54

4-13 PH……………………………………………………………………………………………………………..55

4-14 پروتئین……………………………………………………………………………………………………..55

4-15 آزمونهای حسی…………………………………………………………………………………………..58

4-16 آزمونهای آماری………………………………………………………………………………………….58

4-17 نتایج آنالیز مواد……………………………………………………………………………………………59

 

فصل پنجم

5-1 اثر فاکتورهای میزان آرد سویا- دمای خشک کردن- دمای اکسترودر بر وزن پخت…………..64

5-2  ”                      ”                      ”                     ”        بر میزان لعاب…………65

5-3 ”                       ”                      ”                      ”       سفتی ماکارونی………..67

5-4  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی a*………..68

5-5  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی L*……….68

5-6  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی B*……….69

5-7  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی a/b*…….69

5-8  ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان انرژی E ….69        5-9 

         ”      بر میزان PH………….69

5-10 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان رطوبت……..69

5-11 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان پروتئین……..69

5-12 مدلسازی………………………………………………………………………………………………….70

5-13 نتایج آزمون حسی…………………………………………………………………………………………..73

5-14 بررسی اثر افزودن گزانتان گام به خصوصیات کیفی ماکارونی……………………………………76

5-15 نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………….78

 

فصل ششم

پیوست……………………………………………………………………………………………………………………..79

 

فصل هفتم

منابع…………………………………………………………………………………………………………………..100

 

 

 

  • ویژگیها و الگوهای شناخت و بررسی فرهنگ سازمانی

    ویژگیها و الگوهای شناخت و بررسی فرهنگ سازمانی ویژگیهای فرهنگ سازمانی الگوهای شناخت فرهنگ سازمانی پایان نامه فرهنگ سازمانی دانلود پایان نامه فرهنگ سازمانی ویژگیهای فرهنگ سازمانی ازدیدگاه نظریه پردازان مدیریت شکل گیری فرهنگ سازمان رفتن به سایت اصلی دانلود…

  • دانلود پاورپوینت تاثیر تمدن اسلامی بر تمدن غربی

    دانلود پاورپوینت تاثیر تمدن اسلامی بر تمدن غربی پاورپوینت تاثیر تمدن اسلامی بر تمدن غربی پاورپوینت تاثیر تمدن اسلامی بر پیدایش رنسانس پاورپوینت مقاله تاثیر تمدن اسلامی در تمدن غربی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تاثیر تمدن اسلامی بر…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق ارزیابی عملکرد مالی سازمانها و شرکتها

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق ارزیابی عملکرد مالی سازمانها و شرکتها مبانی نظری ارزیابی عملکرد مالی سازمانها و شرکتها دانلود مبانی نظری ارزیابی عملکرد مالی سازمانها و شرکتها دانلود پیشینه تحقیق ارزیابی عملکرد مالی سازمانها و شرکتها پیشینه تحقیق ارزیابی…

  • پاورپوینت پرستار سیرکولر

    پاورپوینت پرستار سیرکولر رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت پرستار سیرکولر جهت رشته ی پزشکی در قالب 17 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       وظایف پرستار سیرکولر قبل از…

  • پرسشنامه ابراز وجود برای جوانان asa لی و همکاران 1975

    پرسشنامه ابراز وجود برای جوانان asa لی و همکاران 1975 پرسشنامه ابراز وجود برای جوانان asa لی و همکاران 1975 در 13 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc رفتن به سایت اصلی پرسشنامه ابراز وجود برای جوانان asa لی…

  • پاورپوينت آب و هوای کره ی زمین

    پاورپوينت آب و هوای کره ی زمین رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت آب و هوای کره ی زمین جهت رشته جغرافيا قالب 178 اسلايد و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش      …

  • پاورپوینت قاب نیمه صلب

    پاورپوینت قاب نیمه صلب پاورپوینت قاب پاورپوینت در مورد قاب نیمه صلب دانلود پاورپوینت قاب نیمه صلب رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت قاب نیمه صلب جهت رشته عمران در قالب 38 اسلاید و با فرمت بصورت کامل و جامع…

  • اهمیت و ضرورت بهزیستی روانشناختی

    اهمیت و ضرورت بهزیستی روانشناختی ابعاد بهزیستی روانشناختی نظریه های بهزیستی روانشناختی تحقیق درباره بهزیستی روانشناختی نظریه بهزیستی روانشناختی ریف نظریه فرانکل بهزیستی روانشناختی روانشناختی مادران با کودکان ناتوان ذهنی نظریه الگوی ويسينگ و وان دان بهزیستی روانشناختی رفتن به…

  • کارخانه بزرگ صنعتی و انواع ماشین آلات و قطعات الکترونیک پرکاربرد

    کارخانه بزرگ صنعتی و انواع ماشین آلات و قطعات الکترونیک پرکاربرد صنایع خودرو سیستم کنترل کارخانه صنعتی انواع ماشین آلات و قطعات الکترونیک سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل فروش فایل fileina فروشگاه ساز فایل فروشگاه فایل…

  • پاورپوینت وظایف و مسوولیت امدادگران و اصول ایمنی فردی

    پاورپوینت وظایف و مسوولیت امدادگران و اصول ایمنی فردی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت وظایف و مسوولیت امدادگران و اصول ایمنی فردی جهت رشته ی پزشکی در قالب 35 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع…

  • سنجش عملکرد نسبی شرکت های تولید کننده کاشی و سرامیک با روش DEA و EFQM

    سنجش عملکرد نسبی شرکت های تولید کننده کاشی و سرامیک با روش DEA و EFQM پایان‌نامه ارزیابی عملکرد سازمان ارزیابی عملکرد سازمان های دولتی روش های ارزیابی عملکرد سازمان شاخص های ارزیابی عملکرد سازمان ها انواع مدل های ارزیابی عملکرد سازمان…

  • دانلود تحقیق تجارت الکترونیک و چند مدل تجاری در آن با فرمت ورد

    دانلود تحقیق تجارت الکترونیک و چند مدل تجاری در آن با فرمت ورد رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی تجارت الکترونیک و چند مدل تجاری در آن با فرمت docx در قالب 29 صفحه ورد بصورت کامل…

  • ماهیت و انواع عزت نفس و تشریح عزت نفس در دوره نوجوانی

    ماهیت و انواع عزت نفس و تشریح عزت نفس در دوره نوجوانی کلمات کلیدی : مولفه های عزت نفس کوپر اسمیت مولفه های اساسی عزت نفس نظریه عزت نفس روزنبرگ نظریه عزت نفس کوپر اسمیت نظریه عزت نفس نظریه عزت…

  • پاورپوینت بررسی عوامل موثر در استثنایی شدن کودک

    پاورپوینت بررسی عوامل موثر در استثنایی شدن کودک رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت بررسی عوامل موثر در استثنایی شدن کودک جهت رشته روانشناسی در قالب 29 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش…

  • پاورپوینت بررسی موارد خاص در حسابداری بخش عمومی

    پاورپوینت بررسی موارد خاص در حسابداری بخش عمومی پاورپوینت بررسی موارد خاص در حسابداری بخش عمومی حسابداری وجوه اداره شده حسابداری ودایع حسابداری خانه های سازمانی حسابداری مطالبات تایید شده پیمانکاران به عنوان ضمانت نامه وجه الضمان حسابداری تسعیر ارز…

  • پاورپوینت آشنایی با ساختار ژئودیتابیس

    پاورپوینت آشنایی با ساختار ژئودیتابیس پاورپوینت آشنایی با ساختار ژئودیتابیس آشنایی با ساختار ژئودیتابیس تحقیق آشنایی با ساختار ژئودیتابیس مقاله آشنایی با ساختار ژئودیتابیس بررسی آشنایی با ساختار ژئودیتابیس ساختار ژئودیتابیس تحلیل ساختار ژئودیتابیس رفتن به سایت اصلی مشخصات فایل:…

  • بیع با ثمن شناور از دیدگاه فقه

    بیع با ثمن شناور از دیدگاه فقه ثمن در عقد بیع عقد بیع با ثمن شناور پایان نامه بیع با ثمن شناور عدم تعیین ثمن در بیع اعتبار بیع با ثمن شناور اعتبار بیع با ثمن شناور در فقه بیع…

  • پاورپوینت مجموعه برج میلاد تهران

    پاورپوینت مجموعه برج میلاد تهران پاورپوینت برج میلاد پاورپوینت برج میلاد تهران پاورپوینت مجموعه برج میلاد پاورپوینت درمورد مجموعه برج میلاد تهران دانلود پاورپوینت مجموعه برج میلاد تهران رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مجموعه برج میلاد تهران جهت رشته…

  • پاورپوینت آثار معماری پست مدرن

    پاورپوینت آثار معماری پست مدرن پاورپوینت معماری پست مدرن پاورپوینت در مورد معماری پست مدرن پاورپوینت تفاوت سبک مدرن و پست مدرن پاورپوینت خلاصه معماری پست مدرن پاورپوینت طراحی نمای پست مدرن رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آثار معماری…

  • پاورپوینت آشنایی با محاسبه‌ی کارای پديداری در فضای سه‌بعدی

    پاورپوینت آشنایی با محاسبه‌ی کارای پديداری در فضای سه‌بعدی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با محاسبه‌ی کارای پديداری در فضای سه‌بعدی جهت رشته فیزیک در قالب 17 اسلايد و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و…

  • پاورپوینت آشنایی با اعمال هفتم تا یازدهم حج تمتع

    پاورپوینت آشنایی با اعمال هفتم تا یازدهم حج تمتع پاورپوینت اعمال هفتم تا یازدهم حج تمتع دانلود پاورپوینت اعمال هفتم تا یازدهم حج تمتع پاورپوینت درباره اعمال هفتم تا یازدهم حج تمتع پاورپوینت طواف و نماز طواف حج تمتع پاورپوینت…

  • بهینه سازی در سیستم های نرم افزاری

    بهینه سازی در سیستم های نرم افزاری بهینه سازی الگوریتم های جستجو سیستم های نرم افزاری بهینه سازی در سیستم های نرم افزاری بهینه سازی الگوریتم های جستجو بهینه سازی در سیستم های نرم افزاری با تاکید بر الگوریتم های…

  • پاورپوینت آشنایی با آزبست و خطرات آن

    پاورپوینت آشنایی با آزبست و خطرات آن پاورپوینت آزبست و سرطان پاورپوینت آزبست در خانه پاورپوینت آزبست در ساختمان چیست پاورپوینت کاشی آزبست چیست پاورپوینت آزبست چیست و چه ضرری دارد پاورپوینت اثرات آزبست بر سلامتی رفتن به سايت اصلي…

  • مدل ها و نظریه های انگیزه پیشرفت و عوامل موثر بر انگیزش پیشرفت تحصیلی

    مدل ها و نظریه های انگیزه پیشرفت و عوامل موثر بر انگیزش پیشرفت تحصیلی پایان نامه پیشرفت تحصیلی  نظریه های پیشرفت تحصیلی  عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی  مدل ها و نظریه های انگیزه پیشرفت پایان نامه انگیزش پیشرفت تحصیلی عوامل…

  • پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه غنی سازی روابط زناشویی

    پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه غنی سازی روابط زناشویی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه غنی سازی روابط زناشویی مبانی نظری غنی سازی روابط زناشویی پیشینه تحقیق غنی سازی روابط زناشویی پیشینه داخلی غنی سازی روابط زناشویی…

  • بررسی و مقایسه تطبیقی حد زنا در فقه امامیه و قانون مجازات اسلامی

    بررسی و مقایسه تطبیقی حد زنا در فقه امامیه و قانون مجازات اسلامی زنا در فقه امامیه مبانی حد زنا در فقه امامیه جایگاه حد زنا در قانون مجازات اسلامی راههای اثبات و مجازات زنا در فقه امامیه راههای اثبات…

  • پاورپوینت نظارت و کنترل در سازمان

    پاورپوینت نظارت و کنترل در سازمان پاورپوینت نظارت و کنترل در سازمان نظارت و کنترل در سازمان تحقیق نظارت و کنترل در سازمان اهميت و ضرورت كنترل تعريف كنترل فرايند كنترل انواع كنترل كنترل پيشگير يا مقدماتي كنترل همگام كنترل…

  • پاورپوینت آشنایی با داروهای مخدر مورد استفاده در بی هوشی

    پاورپوینت آشنایی با داروهای مخدر مورد استفاده در بی هوشی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با داروهای مخدر مورد استفاده در بی هوشی جهت رشته داروسازی در قالب 42 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و…

  • دانلود پاورپوینت اصول طراحی کامپایلر

    دانلود پاورپوینت اصول طراحی کامپایلر رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت اصول طراحی کامپایلر جهت رشته کامپیوتر در 248 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       مترجم یا همگردان یا کامپایلر…

  • مکانیابی مطلوب خازن برای بهبود پروفیل ولتاژ و کمینه سازی تلفات توان شبکه توزیع عملیاتی با مدل سازی بارهای متفاوت

    مکانیابی مطلوب خازن برای بهبود پروفیل ولتاژ و کمینه سازی تلفات توان شبکه توزیع عملیاتی با مدل سازی بارهای متفاوت مدل سازی بار شبکه توزیع جایابی بهینه خازن بهبود پروفیل ولتاژ الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات کمینه سازی تلفات توان…

  • دانلود پاورپوینت مواد مهندسی

    دانلود پاورپوینت مواد مهندسی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مواد مهندسی جهت رشته مهندسی مواد در 18 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       به طور کلی می توان مواد…

  • پاورپوینت حسابداری شهرداری ها

    پاورپوینت حسابداری شهرداری ها پاورپوینت حسابداري شهرداري ها پاورپوینت حسابداری شهرداری ها مقاله پاورپوینت سیستم حسابداری شهرداری ها پاورپوینت آموزش حسابداری شهرداری ها پاورپوینت دستورالعمل حسابداری شهرداری ها رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت حسابداری شهرداری ها جهت رشته حسابداری در…

  • تعریف و توصیف نظام تعزیرات اسلامی و تقسیم بندی های آن

    تعریف و توصیف نظام تعزیرات اسلامی و تقسیم بندی های آن تعزیر در قانون نظام تعزیرات اسلامی تعزیرات شرعی و حکومتی تقسیم بندی  نظام تعزیرات اسلامی تعزیر در قانون مجازات اسلامی تعزیر در قانون مجازات اسلامی تعزیر در قانون به…

  • پاورپوینت معرفی مسجد جامع ساوه

    پاورپوینت معرفی مسجد جامع ساوه پاورپوینت مسجد جامع ساوه پاورپوینت نگاهی به مسجد تاریخی ساوه پاورپوینت بررسی تاریخ مسحد جامع ساوه رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معرفی مسجد جامع ساوه  جهت رشته معماری  در قالب 20 اسلاید و با…

  • تاثیر گسترش مالی و تجاری بر رشد اقتصادی

    تاثیر گسترش مالی و تجاری بر رشد اقتصادی دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد اقتصاد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی تاثیر گسترش مالی و تجاری بر رشد اقتصادی کشورهای صادر کننده نفت اهمیت نفت در کشورهای در حال توسعه نقش نفت…